• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Tips (0)

Behoud uw vakantiestemming ook na de vakantieperiode!

Behoud uw vakantiestemming ook na de vakantieperiode!

Klaar om weer te beginnen?

De vakantie dient om nieuwe energie op te doen zodat u in prima conditie de herfst tegemoet kunt zien. Maar dan moet u wel zo lang mogelijk kunnen genieten van de positieve effecten van de vakantie.

Dit zijn de basisregels om uw getaande huidskleur, uw fysieke conditie en uw goed humeur te kunnen behouden.

Blijf zo lang mogelijk genieten van uw vakantiekleurtje

Hydrateer uw huid in overvloed om ook in de herfst te kunnen nagenieten van uw getaande huidskleur. Breng minstens eenmaal per dag op uw gezicht een crème aan die aangepast is aan uw huidtype en gebruik een hydraterende melk voor de rest van uw lichaam. Vermijd bovendien onder de douche zeep te gebruiken (zeep droogt de huid uit) en geef de voorkeur aan een douchegel. En sluit u niet op: ga zo vaak mogelijk een luchtje scheppen. Ga wandelen en geniet van uw middagpauze om naar buiten te gaan, een zeer goede manier om uw conditie op peil te houden!

Voeding: blijf eten zoals in de zomer

De lange warme zomerdagen zijn uiterst geschikt voor een voeding die rijk is aan fruit en seizoengroenten. Maar ook na de vakantie kunt u mooi gekleurde en lekkere groenten en fruit vinden, waardoor u uw vakantiestemming en uw goede conditie zult kunnen behouden. Houd dit zo lang als het kan vol, ook al protesteren uw kinderen omdat ze zo snel mogelijk opnieuw aardappelen en pasta's op hun bord willen.
Ga dus gerust naar de markt om fruit en groenten te kopen en breng ook vis mee. Vis is rijk aan omega 3-vetzuren, die bovendien zeer goed zijn tegen de herfstdepressies, waarmee sommigen na de vakantie geconfronteerd worden.

Bijgewerkt door Stéphanie Koplowicz, gezondheidsjournaliste op 24/08/2012
Origineel artikel geschreven door op 07/09/2009

Bronnen: Institut Moncey (gezondheidspreventie)

Dit artikel maakt deel uit van het dossier Fit terug aan de slag

Vindt u het artikel interessant?