• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  4 mening
 • Getuigenissen (0)

Bedplassen: wat doen wanneer uw kind ergens wordt uitgenodigd?

Bedplassen: wat doen wanneer uw kind ergens wordt uitgenodigd?

Bedplassen is niet dramatisch, maar wel vaak vervelend. Bovendien is het voor een kind en zijn ouders niet gemakkelijk om met dit probleem om te gaan. En wanneer een kind wat ouder wordt en bij vriendjes wordt uitgenodigd, is het vaak nog erger. Enkele raadgevingen om beter te leren omgaan met dit probleem…

Bedplassen is geen reden om een kind zijn sociale leven af te nemen

Bedplassen is voor een kind al erg genoeg. Als hij daardoor ook leuke dingen moet missen, wordt het nog erger. Bedplassen mag dus niet a priori beschouwd worden als een reden om een kind niet te laten deelnemen aan een pyjamaparty, om niet uitgenodigd te worden door vriendjes, om niet bij oma en opa te gaan slapen of zelfs om niet mee op kamp te gaan.

 

Breng de ouders die uw kind uitnodigen op de hoogte

Als het risico bestaat dat uw kind in bed plast wanneer hij bij een vriendje uitgenodigd wordt, doet u er goed aan de ouders van het vriendje te waarschuwen. Zo zullen ze, als zich een 'ongelukje' voordoet, adequaat kunnen reageren zonder er een drama van te maken. Zorg er wel voor dat u de ouders aanspreekt wanneer de vriendjes van uw kind er niet bij zijn. Uw kind kan dan zelf beslissen of hij er al dan niet iets over vertelt.

 

Artikel gepubliceerd door op 01/03/2011

Bronnen: "La propreté" (Zindelijkheid), uitg. Nathan

Vindt u het artikel interessant?