Bedevaart naar Mekka: kwetsbare personen blijven beter thuis

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/07/2013 - 10h22
-A +A

De Saoedische autoriteiten raden kwetsbare personen aan om dit jaar niet op bedevaart naar Mekka te gaan. De reden is het coronavirus of het Middle East Respiratory Syndroom (MERS-CoV).

PUB

Overdracht van het coronavirus voorkomen

In Saoedi-Arabië zijn al 38 mensen bezweken aan het MERS- coronavirus. Saoedi-Arabië is daarmee het zwaarst getroffen land. De ziekte kan bij langdurig contact van mens op mens worden overgedragen. De bijeenkomst van miljoenen islamitische pelgrims baart de autoriteiten dan ook zorgen.

 

Om welke mensen gaat het?

De bedevaart naar Mekka wordt afgeraden aan kwetsbare personen, dat wil zeggen bejaarden, patiënten met een chronische ziekte, mensen met een verzwakt afweersysteem, zwangere vrouwen en kleine kinderen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/07/2013 - 10h22

Le Figaro, Le Nouvel Observateur, 15 juillet 2013.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Griep: de epidemiedrempel is bereikt Geüpdatet op 01/03/2005 - 00h00

Griep heeft de epidemiedrempel bereikt. Dat blijkt uit de stijging van het aantal gevallen die het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV) sinds enkele weken registreert. Bent u nog niet ingeënt, maar wel in contact gekomen met het viru...

De echte gevaren van de griep Gepubliceerd op 07/01/2013 - 09h36

Koorts, hoesten, spierpijn, enz. Elke winter moet een aanzienlijk deel van de bevolking het bed houden door griep. Voor bejaarde of zieke mensen vormt de griep een echte bedreiging . Vaccinatie is nog altijd het belangrijkste middel om er u tegen te...

Meer artikels