• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  0 mening
 • Commentaren (0)

Beachvolleybal, de zomersport

Beachvolleybal, de zomersport Na een frisse duik, een dutje onder de parasol en een wandeling op het strand misschien nog een partijtje beachvolleybal? Deze fysieke activiteit is weliswaar een uitstekend idee, maar toch zijn enkele voorzorgen misschien aangewezen.

Zachte ondergrond

De soepelheid van het terrein waarop beachvolleybal wordt gespeeld, vangt de schokken van de bewegingen op, dat klopt. Maar opgelet, dit onregelmatige en weinig stabiele oppervlak is niet bepaald vriendelijk voor voeten en enkels. Om de bal te vangen, volgt u hem met de blik, zonder op de niveauverschillen van de grond te letten. Daardoor loopt u het risico de enkel te verstuiken. Door onoplettend te zijn, kan u makkelijker vallen en een enkel of een knie verzwikken. Bovendien heeft u, doordat u weet dat de grond zacht is, de neiging zich er met uw volle gewicht te laten opvallen. En bovendien wordt deze sport meestal blootsvoets beoefend. Nochtans zouden schoenen de enkel kunnen ondersteunen en de schokken kunnen opvangen...

Hydratering

Let op voor dehydratatie, want dat bevordert verrekkingen, peesontstekingen, zelfs echte peesscheuren (bijvoorbeeld scheuren van de achillespees). Als u dus de hele dag op het strand doorbrengt en er een partijtje beachvolleybal wilt spelen, zorg dan dat u voldoende drinkt, zowel vóór als na de inspanning. En vergeet niet om een T-shirt aan te trekken, zodat de zon u niet verrast.

Artikel gepubliceerd door op 09/08/2005

Bronnen: Persmap van de Société française de chirurgie orthopédique et traumatologie (SOFCOT), juni 2005.

Vindt u het artikel interessant?