BB creams: een vernieuwende cocktail

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 17/01/2012 - 11h44
-A +A

BB creams? Wellicht klinkt deze term u nog niet bekend in de oren. BB creams zijn een bijzondere klasse dagcrèmes die pas enkele maanden geleden op de Belgische markt zijn verschenen. Het veelbelovende product zou vijf verzorgingen in één bieden.

BB creams, een vervangingscrème voor alle producten

BB creams is een trend uit Azië, meer bepaald uit Korea. BB staat voor ‘Blemish Balm’, en is een balsem tegen onvolmaaktheden. De crème beschermt zoals een fond de teint, maar pakt ook onvolmaaktheden aan: correctie van puistjes, rimpeltjes en een onregelmatige huidskleur. Na het Aziatische succes verschenen de BB creams ook op de Europese markt. Maar dan in een ietwat andere vorm. Het principe blijft wel hetzelfde: de crème vervangt zowel de fond de teint, de vochtinbrengende crème als de herstellende crème of een coup d’éclatproduct. Klap op de vuurpijl: de crème beschermt uw huid ook tegen de zon.

 

BB creams: mirakelcrèmes?

Lossen BB creams hun beloftes in? Uiteraard niet. Drie of vier verschillende producten op hun eentje vervangen, is echt wel te veel gevraagd. Enkele belangrijke gebreken:

  • Over het algemeen bestaan er maar twee kleuren in elk gamma. Dat is weinig in vergelijking met de klassieke fonds de teint waarmee het vandaag mogelijk is de eigen gelaatskleur dicht te benaderen.
  • Over het algemeen bieden de producten geen optimale bescherming aan. BB creams die het meest bescherming bieden, geven een licht ‘gipsgevoel’ als u ze niet goed aanbrengt. Andere zijn gemakkelijker aan te brengen, maar dan zult u wel een beroep moeten doen op een concealer of een andere corrector.
  • Ten slotte, net zoals bij andere cosmetica voor een gezonde huid, zijn de werkstoffen niet genoeg gedoseerd om echt doeltreffend te zijn. Met andere woorden: een BB cream is geen goede vervanger voor een goede vochtinbrengende crème die u ’s avonds aanbrengt, en nog minder voor een echte zonnemelk.

 

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 17/01/2012 - 11h44 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 17/01/2012 - 11h44
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Voor elk huidtype, een aangepaste fond de teint Gepubliceerd op 16/09/2015 - 12h39

Fond de teint dient eigenlijk niet om er goed uit te zien, het is eerder een product dat deel uitmaakt van de esthetische verzorging van de huid. Behandelen, maskeren, hydrateren, uv-filter, anti-age: ontdek de fond de teint die u het meest geschikt...

Fond de teint, de basis van uw schoonheid Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h51

De gelaatskleur van uw dromen of eerder een carnavaleffect? De gekozen fond de teint en de manier waarop hij aangebracht is, bepaalt het resultaat van uw make-up… Het is dus uiterst belangrijk om de tint die u het beste past zorgvuldig te kiezen en h...

BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil? Gepubliceerd op 02/02/2017 - 15h03

Het alfabet lijkt een bron van inspiratie voor de grote fabrikanten van cosmetische producten . Enkele jaren geleden hebben ze het concept van de BB cream , CC cream , DD cream en zelfs de EE cream gelanceerd. Maar wat gaat er schuil achter deze lett...

Meer artikels