• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Getuigenissen (0)

BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil?

BB cream, CC cream, DD cream... wat is het verschil?

Het alfabet lijkt een bron van inspiratie voor de grote fabrikanten van cosmetische producten. Enkele jaren geleden hebben ze het concept van de BB cream, CC cream, DD cream en zelfs de EE cream gelanceerd. Maar wat gaat er schuil achter deze letters? Wat zijn de grote verschillen tussen al deze crèmes en hoe maakt u de juiste keuze? Dr. Nina Roos is dermatoloog en helpt ons op weg. 

Gezichtsverzorging: subtiele verschillen tussen de producten

BB, CC, DD, EE creams: deze producten voor gelaatsverzorging hebben allemaal als eerste doel om te hydrateren en de huidteint te egaliseren. En ondanks de aanvullende gerichte werking van elk van deze producten, lijkt de grens toch almaar vager te worden. "Aanvankelijk hadden al deze crèmes hun specifieke eigenschappen", aldus dr. Nina Roos, “maar naar verloop van tijd zijn de ontwikkelde formules almaar completer geworden en op elkaar gaan lijken." 

 

BB Cream, de pionnier

 • Wat is het? Blemish Balm (een crème tegen onzuiverheden) werd oorspronkelijk ontwikkeld door een Duitse dermatoloog om de huid na een esthetische ingreep te helpen herstellen. Het is een hydraterende, lichtjes gekleurde crème die rode plekken en onzuiverheden camoufleert en die kan worden gebruikt als een hydraterende crème met make-up effect voor een mooi egale en stralende teint. De BB Cream is dekkend en geeft tegelijk een goede look. Vaak is ze ontwikkeld met mineraal poeder om de teint wat doffer te maken en glimmen te voorkomen. Ze bevat niet altijd een beschermingsfactor tegen uv, al zijn er merken die zo’n factor in hun producten integreren.
 • Voor wie? "Voor  vrouwen tot 30 jaar die nog last hebben van acne en onvolmaaktheden; die kunnen met de BB Cream worden verdoezeld", luidt het advies van de dermatoloog. Maar ook voor vrouwen met een eerder droge huid die zich niet veel schminken en er graag goed uitzien. De crème kan ook als nazorg worden gebruikt na een esthetische behandeling (peeling, laser, botox). 

 

Artikel gepubliceerd door op 17/11/2015

Bronnen: Met de medewerking van dr. Nina Roos, dermatoloog

Vindt u het artikel interessant?