PUBLICITÉ

Bavarois met kiwi's en crème anglaise

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtist op 02/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
desserts
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


8 kiwi's
6 blaadjes gelatine
65 cl halfvolle melk
5 eierdooiers
4 eetlepels fijne suiker
1/2 eetlepel vloeibaar vanille-extract

Bereiding


Schil de helft van de kiwi's. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en mix ze.
Zet de gelatine te week in een kom lauw water.
Giet de melk in een steelpan. Doe er de eierdooiers en de suiker bij en klop met de hand of met een elektrische klopper tot een mooi homogeen mengsel.
Zet de pan op het vuur en laat op een zacht vuurtje koken. Roer intussen non-stop met een houten lepel tot de crème aan de lepel blijft kleven.
Haal de pan van het vuur, giet een derde van de crème in een slakom en de rest in een andere.
Laat de gelatine uitlekken en knijp ze uit met uw handen. Doe de gelatine dan in de kom met de meeste crème. Roer goed tot alle gelatine is opgelost. Giet de kiwimousse erbij en roer opnieuw.
Doe in de andere kom het vanille-extract en meng goed. Zet de kom in de koelkast.
Giet de crème met de kiwimousse in 4 vormpjes en laat 4 uur afkoelen in de koelkast
Schil de 4 andere kiwi's en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes.
Keer de bavarois met de kiwimousse om op de borden. Giet de vanillecrème errond. Leg er wat schijfjes kiwi rond en enkele erbovenop. Dien goed koud op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtist op 02/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Vaakst gelezen recepten
PUBLICITÉ