PUBLICITÉ

Baskische salade

Recept aangemaakt op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/09/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten

400 gram sperzieboontjes
1 rode sla (radicchio)
4 witte uien
4 tomaten
2 rode paprika's
2 groene paprika's
oe bosje bieslook
2 mespuntjes piment d'Espelette (Baskische chilipeper)
8 dunne sneetjes Bayonneham
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherryazijn
zout
vers gemalen peper

Bereiding

Was de boontjes, top ze en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken en spoel ze meteen onder koud stromend water.
Maak de sla schoon en snij de hardste stukken van de blaren weg.
Pel de uien en snij ze in dunne ringen.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
Maak de paprika's schoon, haal de zaadlijsten en de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
Was het bieslook, dep het droog en snipper het in circa 2 cm lange stukjes.
Schik alle groenten in een grote schotel.
Maak een sausje van de olijfolie, de azijn, het piment, zout en peper en giet het sausje over de salade.
Rol de plakjes ham op en schik ze boven op de groenten. Dien koel op.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 14/06/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 07/09/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ