Barbecue van meloen en gemarineerde gamba's

Recept aangemaakt op 07/07/2014 - 17h17 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2015 - 11h30
-A +A
Voor :
6 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Ingrediënten :

24 gamba's
2 teentjes look
2 cayennepepertjes
1 stukje gember van 3 cm
1 koffielepel griessuiker
2 eetlepels olijfolie
8 limoenen
1 grote meloen of 2 middelgrote
2 eetlepels bruine suiker (cassonade)
zout
peper

PUB

Bereiding van de barbecue van meloen en gemarineerde gamba's



Pel de gamba's, maar laat er de staart aan zitten.
Pel de lookteentjes en hak ze fijn.
Verpulver de cayennepepertjes.
Schil de gember en rasp hem fijn.

Leg de gamba's in een diepe schotel en doe er de look bij, de helft van de cayennepepertjes, de gember, de griessuiker, een beetje zout en peper en de olie.
Pers 5 van de limoenen uit en giet het sap erbij.
Meng alles door elkaar met de vingers.
Laat een half uur marineren en roer af en toe.

Snij de meloen en haal er de zaden uit.
Haal er met een lepel of een aardappelboor balletjes uit.

Pers de rest van de limoenen uit boven een bord.
Doe er de rest van de vermalen cayennepepertjes bij.
Doe de bruine suiker in een ander bord en meng er een mespunt zout onder.
Roer goed.

Doop de meloenballetjes eerst in het limoensap en rol ze dan door de bruine suiker. Steek afwisselend een gamba en een meloenballetje op een spies. Gril de brochettes op de barbecue of leg ze onder de grill in de oven (hoogste stand).

Dien op met een geparfumeerde rijstsoort.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 07/07/2014 - 17h17 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/07/2015 - 11h30
PUB