Barbecue en gezondheid: juist of fout?

Het is zomer, we kunnen volop genieten van de barbecue! Om regelmatig plezier te kunnen hebben van deze bereidingswijze zonder uw gezondheid in gevaar te brengen, moet u een aantal maatregelen in acht nemen.Weet u ook hoe u veilig kunt barbecueën?

  • Question 1 sur 10Bij het bakken van vlees op de barbecue komen er kankerverwekkende stoffen vrij.
  • Question 2 sur 10Vlees dat op de barbecue wordt gegrild, mag de vlammen niet raken.
  • Question 3 sur 10Op de barbecue moet vlees op heel hoge temperatuur gebakken worden.
  • Question 4 sur 10Het is niet nodig om de grill tussen twee barbecuebeurten in schoon te maken.
  • Question 5 sur 10Stekken van wijnstokken bij de houtskool doen is een uitmuntend idee.
  • Question 6 sur 10De grill moet 5 cm boven de sintels worden geplaatst.
  • Question 7 sur 10Om gezond te barbecueën geldt: hoe magerder het vlees, hoe beter.
  • Question 8 sur 10Het is raadzaam om de rook of de hete lucht die bij het barbecueën vrijkomt niet in te ademen.
  • Question 9 sur 10Om het vuur aan te wakkeren, gebruikt u het best een brandbare vloeistof zoals brandalcohol.
  • Question 10 sur 10Na de barbecue wordt de smeulende houtskool het best met water geblust.
Quiz publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/07/2012 - 12h17
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Barbecue en gezondheid: juist of fout? Gepubliceerd op 23/07/2012 - 12h25

Het is zomer, we kunnen volop genieten van de barbecue ! Om regelmatig plezier te kunnen hebben van deze bereidingswijze zonder uw gezondheid in gevaar te brengen , moet u een aantal maatregelen in acht nemen. Weet u ook hoe u veilig kunt barbecueën...

Zo kunt u gezond barbecueën! Gepubliceerd op 20/04/2016 - 11h39

Barbecueën is goed en gezond, want het is een manier van eten bereiden zonder vet. Maar niets is perfect, en ook bij deze bereidingswijze komen er kankerverwekkende stoffen vrij. En helaas maar al te vaak is er ook een verhoogd risico op voedselvergi...

Mogen we nog wel grillen? Geüpdatet op 09/07/2014 - 11h28

De zomer is in het land, tijd voor barbecue en gerechten à la plancha! En daar horen traditioneel de vele waarschuwingen in de pers bij voor de gevaren van het grillen - gaande van een dolle rit naar de spoeddienst door brandwonden tot kanker op late...

Barbecue: hoe houdt u het veilig? Geüpdatet op 16/08/2011 - 14h37

Het woord barbecue komt niet van het woord barbaars, primitief, ook al doet deze manier van bakken denken aan de manier waarop onze verre voorouders hun voedsel bereidden! De term betekent voor ons vooral een feestmaal met vrienden en kinderen rond e...

Meer artikels