PUBLICITÉ

Barbecue en gezondheid: juist of fout?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 23/07/2012 - 12h25
-A +A

Het is zomer, we kunnen volop genieten van de barbecue! Om regelmatig plezier te kunnen hebben van deze bereidingswijze zonder uw gezondheid in gevaar te brengen, moet u een aantal maatregelen in acht nemen.

Weet u ook hoe u veilig kunt barbecueën?

PUB

Bij het bakken van vlees op de barbecue komen er kankerverwekkende stoffen vrij.

Juist.

Als vlees op hoge temperatuur wordt gebakken (meer dan 300°C), komen er  chemische bestanddelen vrij die mogelijk kankerverwekkend zijn. Vandaar de raad om de zwart geschroeide stukken niet op te eten en uw vlees niet het hele jaar door systematisch op de barbecue klaar te maken.

 

Vlees dat op de barbecue wordt gegrild, mag de vlammen niet raken.

Juist.

Als u direct contact met de vlammen vermijdt, ontstaan er ook minder kankerverwekkende stoffen.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/07/2012 - 12h25 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 23/07/2012 - 12h25
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ