Het is zomer, we kunnen volop genieten van de barbecue! Om regelmatig plezier te kunnen hebben van deze bereidingswijze zonder uw gezondheid in gevaar te brengen, moet u een aantal maatregelen in acht nemen.
Weet u ook hoe u veilig kunt barbecueën?
PUB
Overzicht
- Bij het bakken van vlees op de barbecue komen er kankerverwekkende stoffen vrij.
- Vlees dat op de barbecue wordt gegrild, mag de vlammen niet raken.
- Op de barbecue moet vlees op heel hoge temperatuur gebakken worden.
- Het is niet nodig om de grill tussen twee barbecuebeurten in schoon te maken.
- Stekken van wijnstokken bij de houtskool doen is een uitmuntend idee.
- De grill moet 5 cm boven de sintels worden geplaatst.
- Om gezond te barbecueën geldt: hoe magerder het vlees, hoe beter.
- Het is raadzaam om de rook of de hete lucht die bij het barbecueën vrijkomt niet in te ademen.
- Om het vuur aan te wakkeren, gebruikt u het best een brandbare vloeistof zoals brandalcohol.
- Na de barbecue wordt de smeulende houtskool het best met water geblust.
Bij het bakken van vlees op de barbecue komen er kankerverwekkende stoffen vrij.
Juist.
Als vlees op hoge temperatuur wordt gebakken (meer dan 300°C), komen er chemische bestanddelen vrij die mogelijk kankerverwekkend zijn. Vandaar de raad om de zwart geschroeide stukken niet op te eten en uw vlees niet het hele jaar door systematisch op de barbecue klaar te maken.
Vlees dat op de barbecue wordt gegrild, mag de vlammen niet raken.
Juist.
Als u direct contact met de vlammen vermijdt, ontstaan er ook minder kankerverwekkende stoffen.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Volgende pagina
Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
le 23/07/2012 - 12h25
et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste
le 23/07/2012 - 12h25
Bekijk dit artikel