Banti, syndroom van

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Complex van verschijnselen dat veroorzaakt wordt door stuwing en achterblijven van bloed in de milt. De verschijnselen zijn vergroting van de milt, matige vergroting van de lever in de eerste stadia (later levercirrose), lichte bloedarmoede, spataderen en bloedingen in het bovenste deel van het maag-darmkanaal.

De behandeling bestaat uit algemene maatregelen zoals bloedtransfusies en strenge bedrust en mogelijk uit een operatie, waarbij de verstopping ongedaan wordt gemaakt of de milt in zijn geheel operatief wordt verwijderd.

Sommige kinderen met deze aandoening hebben aanvallen van bloedspuwen ten gevolge van het barsten van de opgezette aders in de slokdarm of de maag. Deze aanvallen kunnen licht zijn of zij kunnen chronisch worden en ernstig genoeg zijn om de dood te veroorzaken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Alles wat u moet weten over hiatus hernia Geüpdatet op 02/05/2011 - 15h26

Een hiatus hernia of hiatusbreuk is een abnormale ligging van een deel van de maag . Het is een vaak voorkomende aandoening die meestal onschuldig is en ook niet pijnlijk. Als er toch symptomen zijn, gaat het om gastro-oesofageale reflux met terugstr...

Meer artikels