Aubergines op zuiderse wijze

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 24/08/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


2 tot 3 aubergines
2 uien
2 teentjes knoflook
3 tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 takje tijm
zout
versgemalen peper

Bereiding


Was de aubergines en snij ze in grote stukken. Snipper de uien en knoflook fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken.
Verhit de olijfolie in een braadpot en stoof de ui glazig. Doe de aubergines erbij en stoof ze op een matig vuur goudbruin in een tiental minuten. Roer intussen geregeld. Doe er dan de tijm bij, samen met de knoflook en de tomaten. Bestrooi met een beetje zout en laat nog eens 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
Bestrooi met peper en doe in een schotel

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 24/08/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB