Aubergines met tomaten en mozzarella

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
-A +A

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 mooie aubergine
1 tomaat
80 g mozzarella di Buffala
2 ansjovisfilets
Oregano
Zout, peper

Snij de aubergine in twee, wikkel elke helft in aluminiumpapier en plaats ze gedurende dertig minuten in een matig warme oven (190°C - th 5-6).
Dompel de tomaten eerst even in kokend water en daarna in koud water om ze makkelijk te kunnen pellen. Verwijder de zaadjes en snij het vlees in kleine blokjes.
Leg de twee helften van de aubergine in een ovenschaal, maak ze een beetje leeg en leg er de tomatenblokjes in. Voeg een beetje zout en peper toe. Snij de mozzarella in reepjes en verdeel ze over de twee auberginehelften. Leg daar bovenop de ansjovisfilets.
Werk af met oregano en zet de schaal in de oven op 250 °C (th 7-8) gedurende zeven a tien minuten, totdat de kaas gesmolten is. Dien warm op.
Koop echte Mozzarella "di buffala"die gemaakt wordt met melk van buffels. Mozarella op basis van koemelk bestaat ook, maar die heeft vaak iets rubberachtig.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB