Auberginepuree met yoghurt

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten

Een gezond en licht gerecht, dat bereid wordt op basis van seizoensproducten. Smakelijk!

PUB

Ingrediënten voor 2 personen


Aubergine: 1 grote
Citroenen: 2
Look: 2 teentjes
Peterselie: ¼ bos
Bioyoghurt of Griekse yoghurt: 1
Peper en zout

Het recept


Bereidingstijd: 30 minuten
Voorverwarm de oven op 200°C. Doorprik de aubergine op verschillende plaatsen met een vork en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze mals is.
Pers ondertussen de citroenen in een slakom. Schil de look en hak hem fijn. Neem enkele takjes peterselie, hak ze fijn en voeg ze toe aan de slakom.
Haal de aubergine uit de oven, hou ze meteen onder koud water en verwijder de schil. Snij het vlees in stukken en voeg ze toe aan de slakom.
Giet de yoghurt erover, stamp alles fijn en vermeng de ingrediënten goed of haal ze door de mixer. Proef het mengsel en strooi er peper en zout op. Fris serveren.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 11/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB