• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Aspirine, ja maar niet te veel!

Aspirine, ja maar niet te veel!Te veel aspirine nemen kan gevaarlijk zijn. Aspirine kan het risico van maagdarmbloedingen verdubbelen.

Neem niet te veel aspirine!

Aspirine of acetylsalicylzuur is niet zo onschuldig als men wel eens denkt. Zoals elk geneesmiddel houdt het risico's in en contra-indicaties (omstandigheden waarin een geneesmiddel niet mag worden gebruikt)!We wisten reeds dat aspirine het risico van maagdarmbloedingen verhoogt, ongeacht de dosis. Twee nieuwe studies tonen nu aan dat het risico toeneemt met de dosis. Het wordt dus stellig aanbevolen niet op eigen houtje geneesmiddelen te nemen. Als u chronische pijn hebt, moet u een arts raadplegen. Alleen de arts kan u het geneesmiddel voorschrijven dat u kan verlichten of, beter nog, genezen.Die nieuwe gegevens doen uiteraard niets af van de waarde van acetylsalicylzuur in lage dosis in de preventie van hart- en vaatziekten bij risicopersonen.

Artikel gepubliceerd door op 30/07/2002

Bronnen: US Preventive Services Task Force, Ann. Intern. Med., 136: 157-60, 2002.

Vindt u het artikel interessant?
 
Cerveau, Nerf, Mémoire, Psychisme, Sommeil Oeil, Bouche, Dent, Nez, Gorge, Oreille, Cheveux Coeur, Sein, Poumon, Circulation sanguine Estomac, Intestin, Foie Sexe, Rein, Système urinaire Os, Articulation, Muscle Peau, Ongle Gids Ziekten en aandoeningen Ziekten en aandoeningen
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden