Aspirine, ja maar niet te veel!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/07/2002 - 00h00
-A +A

Te veel aspirine nemen kan gevaarlijk zijn. Aspirine kan het risico van maagdarmbloedingen verdubbelen.

Neem niet te veel aspirine!

Aspirine of acetylsalicylzuur is niet zo onschuldig als men wel eens denkt. Zoals elk geneesmiddel houdt het risico's in en contra-indicaties (omstandigheden waarin een geneesmiddel niet mag worden gebruikt)!We wisten reeds dat aspirine het risico van maagdarmbloedingen verhoogt, ongeacht de dosis. Twee nieuwe studies tonen nu aan dat het risico toeneemt met de dosis. Het wordt dus stellig aanbevolen niet op eigen houtje geneesmiddelen te nemen. Als u chronische pijn hebt, moet u een arts raadplegen. Alleen de arts kan u het geneesmiddel voorschrijven dat u kan verlichten of, beter nog, genezen.Die nieuwe gegevens doen uiteraard niets af van de waarde van acetylsalicylzuur in lage dosis in de preventie van hart- en vaatziekten bij risicopersonen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 30/07/2002 - 00h00 US Preventive Services Task Force, Ann. Intern. Med., 136: 157-60, 2002.
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Aspirine bij coronaire insufficiëntie Geüpdatet op 09/01/2002 - 00h00

Aspirine heeft anticoagulerende eigenschappen en kan de vorming van een thrombus (bloedstolsel) in de coronaire arteriën voorkomen en aldus het risico op cardiale problemen beperken. Bij vermoeden van of bewezen coronaire insufficiëntie zal uw arts u...

Aspirine kan hartinfarct voorkomen Geüpdatet op 20/06/2011 - 17h00

Elke dag een aspirientje helpt hartaanvallen te voorkomen. Dat is zo bij gekende hartpatiënten , maar misschien ook bij mensen die nog nooit iets aan hun hart hebben gehad.

Aspirine: ook goed voor darmpoliepen Geüpdatet op 29/04/2002 - 00h00

Acetylsalicylzuur (ASZ of Aspirine®) is een geneesmiddel dat reeds lang wordt gebruikt om pijn te verlichten. Aspirine, een plaatjesaggregatieremmer die wordt gebruikt om de vloeibaarheid van het bloed te verbeteren, wordt ook voorgeschreven om het r...

Meer artikels