Aspergesoep met sesamzaad

Recept aangemaakt op 28/04/2014 - 17h37 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2016 - 11h15
-A +A
Pour :
2 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
20 minutes
Ingrédients :

Resten van aspergestelen
1 tot 2 sjalotten
1 koffielepel olijfolie
1 tot 2 koffielepels gevogeltefond in poedervorm
1 tot 2 eetlepels room
1 tot 2 eetlepels sesamzaad
zout en peper

Bereiding van de aspergesoep met sesamzaad

U kunt als basis ook het kookwater van de asperges nemen die u de dag ervoor hebt bereid, waarin u vervolgens de schillen nog een 20-tal minuten laat koken. Zo hebt u een 'aspergefond". Was dan wel grondig uw asperges voor het schillen.

Snij de aspergestelen in kleine stukjes. Pel de sjalotten en hak ze fijn.

Verhit de olie in een kookpot en stoof de sjalot vijf minuten onder voortdurend roeren. Doe er de stukjes asperge bij. Overgiet met water (of 'aspergefond") en voeg de fond in poedervorm toe. Laat 15 minuten koken.

Mix de soep fijn en doe er de room bij. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de sesamzaadjes in een hete, niet ingevette koekenpan tot ze beginnen te bruinen. Doe ze bij de soep. Pas de hoeveelheden aan aan het aantal aspergestelen

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 28/04/2014 - 17h37 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2016 - 11h15
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
keteltje5

De hoeveelheid water wordt niet vermeld

PUB