Aspergesoep met langoustines

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
-A +A
Type :
voorgerechten

Dit recept is licht, evenwichtig en bevat weinig vet. Meteen hebt u een antwoord op de eeuwige vragen: ' Wat gaan we vandaag eten? ' en ' Hoe stel ik een evenwichtige maaltijd samen? '. Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen


3 sjalotten
½ bosje peterselie
12 langoustines
1 koffielepel olijfolie
1 glas witte wijn
1 liter gevogeltebouillon
500 gram asperges (diepgevroren)
2 takjes kervel
zout, peper

De bereiding


Pel de sjalotten en hak ze fijn.
Pel de langoestines. Gooi de koppen en de schalen niet weg.
Pluk de peterselieblaadjes van de takjes en hak ze grof. Leg ze even opzij.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de schalen en koppen van de langoustines 3-4 minuten tot ze goed verkleurd zijn. Giet de wijn erbij en laat ongeveer 5 minuten tot de helft inkoken. Roer goed zodat de sappen mooi vrijkomen.
Giet de bouillon erbij. Breng op smaak met een beetje zout en met peper. Laat 10 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Filter de bouillon boven een andere pot door een puntzeef. Druk de schalen en koppen goed aan om al het vocht eruit te persen.
Zet de pot met de bouillon op het vuur. Doe de sjalotten en de asperges erbij. Kook 20 minuten op een matig vuur. Doe er dan de peterselie bij. Mix de soep. Proef en breng eventueel verder op smaak. Hou de soep warm.
Vul een andere pot met water, doe er wat zout bij en breng aan de kook. Dompel de langoustines er 3 minuten in. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken.
Giet de soep in een soepterrine of verdeel ze over de borden. Leg er ook de langoustines in.
Versier met enkele plukjes kervel. Dien goed heet op.

Recept gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 05/02/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB