Asperges met mimosa-eieren

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/04/2016 - 11h32
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
hoofdgerechten
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
30 minutes
Ingrediënten :

2 bundels groene asperges
2 eieren
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
zout en peper
PUB

Bereiding voor aspergess met mimosa-eieren

Schrob de asperges schoon en spoel ze. Snijd de kopstukken op een hoogte van 10 tot 12 cm (bewaar de onderstukken voor een soepje). Maak er opnieuw bundeltjes van, bind de bundeltjes met een touwtje en zorg ervoor dat je nog een lang uiteinde overhoudt.

Dompel de asperges in een kookpan, die gevuld is met gezouten kokend water. Maak de touwuiteinden vast aan een handvat van de kookpan. Laat 10 tot 12 minuten koken.

Kook tegelijkertijd de eieren hard (5 minuten) in de kookpan met de asperges. Laat ze 'schrikken' onder koud water en daarna afkoelen. Pel ze, haal de dooiers uit het eiwit. Prak eiwit en eigeel afzonderlijk fijn.
Leg absorberend papier op een schotel. Laat de aspergebundeltjes uitlekken door aan het touwtje te trekken en ondersteun ze met een schuimspaan. Leg ze op de schotel en haal de touwtjes weg. Laat de asperges even afkoelen. Leg ze vervolgens op de schotel om op te dienen.

Meng in een kom twee soeplepels olijfolie en 2 soeplepels balsamicoazijn. Giet het mengsel over de asperges. Bestrooi met een beetje zout en peper van de molen. Versier met het geprakte eiwit en eigeel.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 06/02/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 06/04/2016 - 11h32
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB