Asperges kopen en klaarmaken

Recept aangemaakt op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Kies asperges met stevige, gesloten kopjes en vaste, breekbare stelen. Als u ze vooraf koopt, wikkel ze dan in een vochtige doek en bewaar ze onderaan in de koelkast. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. De witte worden het best geschild met een dunschiller. Let op dat je de steel niet breekt. Het schillen gaat makkelijker als je de asperges op het werkblad neerlegt dan wel als je ze vasthoudt in de hand. Schil altijd van de punt naar de voet toe. Snij er eerst het harde uiteinde af.Was ze onder de kraan. Laat ze zeker niet in het water liggen.Groene asperges hoef je alleen maar te wassen. Je kunt ze eventueel schoonmaken met een schuursponsje. Gebruik wel een nieuw sponsje, zonder etensresten dus.Maak er met keukengaren of een touwtje bussels van en kook ze in lichtgezouten water. Zorg dat het touw lang genoeg is en maak het vast aan het handvat van de kookpan. Zo kun je de asperges er gemakkelijker uithalen met een schuimspaan.De kooktijd bedraagt 15 tot 18 minuten, al naargelang de dikte van de asperges. Prik met de punt van een mes in de steel om te zien of ze gaar zijn.Leg de asperges op een waterabsorberend doek, op keukenpapier of op een roostertje en laat ze goed uitlekken.Stomen is minder aangewezen voor asperges, omdat een deel van het aroma dan verloren gaat. Asperges kunnen ook in de pan worden gebakken.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/01/1970 - 01h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 06/01/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB