Aspergeroomsoep met roze pompelmoes

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen

400 gram diepgevroren witte asperges
1 roze pompelmoes
1 blokje gevogeltebouillon
2 eierdooiers
1 koffielepel maïszetmeel
zout
peper

Bereiding

Breek de kopjes van de asperges af op 6 à 7 cm hoogte.
Ontdooi de onderste stukken in de microgolfoven en snij ze in stukken.
Schil de pompelmoes tot op het vruchtvlees, zodat alle witte vliesjes verwijderd zijn. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit en leg die opzij.
Breng 1 liter water samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe de stukjes asperge en de aspergepunten in het water zo gauw het kookt. Haal de punten eruit zo gauw ze gaar zijn (na 7 tot 10 minuten) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Laat de andere stukken nog 10 minuten voortkoken.
Mix de soep tot ze mooi homogeen is.
Doe de eierdooiers in een kom. Giet er voorzichtig en onder voortdurend roeren een kleine soeplepel soep bij. Blijf stevig roeren, anders gaat het ei stremmen
Giet nu de inhoud van de kom bij de soep en voeg het maïszetmeel toe. Meng en haal er de staafmixer nog eens door om een homogene massa te krijgen.
Zet de pot weer op een zacht vuur en warm de soep onder voortdurend roeren langzaam op. Let erop dat ze niet opnieuw gaat koken. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Giet de soep in een soepterrine. Doe de aspergepunten en de pompelmoespartjes erbij en dien meteen op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 02/12/2008 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB