• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Aspartaam jaagt nog altijd angst aan...

Aspartaam jaagt nog altijd angst aan...Ook al sturen de hoogste Europese gezondheidsinstanties regelmatig geruststellende berichten de wereld in over de gebruiksveiligheid van aspartaam, toch leven er nog altijd heel wat vooroordelen over. Tijd dus om die uit de wereld te helpen...

Zwangere en zogende vrouwen mogen geen aspartaam innemen

Fout. Zwangere en zogende vrouwen mogen zonder enig probleem aspartaam innemen. aspartaam bestaat namelijk uit aminozuren die natuurlijke bestanddelen zijn van eiwitten en die we ook terugvinden in courante eetwaren als eieren, vis, melkproducten, ... Het is bewezen dat het onschadelijk is en geschikt voor normale consumptie.

Asparaginezuur is schadelijk voor de gezondheid

Tijdens de spijsvertering geeft aspartaam één van zijn bestanddelen af: asparaginezuur. Het gaat om een aminozuur dat ook in grote mate aanwezig is in andere courante producten, en in veel grotere hoeveelheden dan in eetwaren die gezoet zijn met aspartaam. In 2002 onderzocht het Franse Agentschap het eventuele verband tussen aspartaam en hersentumoren, en bevestigde het dat de zoetstof geen kwaad kan. In verband met asparaginezuur preciseert het dat "De omzetting van aspartaam in asparaginezuur geen problemen veroorzaakt van neurotoxiciteit, vooral omdat dit aminozuur door de bloed-hersenbarrière gaat, waardoor het zich niet kan ophopen in de hersenen en in het bloed terechtkomt."

Artikel gepubliceerd door op 05/06/2007

Vindt u het artikel interessant?