Artrose: juist of fout?

Geüpdatet door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 26/05/2015 - 16h41
-A +A

Artrose is een veel voorkomende gewrichtsaandoening. Bijna de helft van de 35-plussers heeft een gewricht dat is aangetast door artrose, ook al hebben ze daar niet altijd last van. Bij de 70-plussers ligt het aantal gevallen van artrose zelfs al boven de 80%!

Er bestaan geneesmiddelen om artrose te genezen.

Fout.

Er bestaan wel geneesmiddelen die de slijtage van het kraakbeen afremmen en het gewricht vochtig houden. Om de pijn die met artrose gepaard gaat te bestrijden, worden pijnstillers of niet-steroïde ontstekingsremmers voorgeschreven.

 

Artrose wordt veroorzaakt door de ontsteking van het gewricht.

Fout. 

Artrose is het gevolg van mechanische slijtage van het gewricht, al kan een ontsteking van het gewricht de artrose wel nog compliceren.

 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 22/05/2012 - 14h48 et mis à jour par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 26/05/2015 - 16h41

Société française de rhumatologie.

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Wat weet u over artritis? Gepubliceerd op 16/12/2015 - 14h45

Artritis staat voor een geheel van aandoeningen die zich manifesteren door een ontsteking van een gewricht. Artritis kan op elke leeftijd optreden, maar het risico op artritis stijgt wel met ouder te worden.

Heb ik artrose of artritis? Gepubliceerd op 28/04/2015 - 14h52

Hebt u last van uw gewrichten ? Hoe kunt u weten of u artrose of artritis hebt? Deze twee aandoeningen hebben namelijk niet alleen een verschillende oorzaak, ook de symptomen verschillen. We zetten de verschillen even op een rijtje.

Meer artikels