Overslaan en naar de inhoud gaan
PUB
Eerste onderwerp hernemen

Artritis

Gepubliceerd door op 01/12/2011 - 14h23
PUB

Bestaan er natuurlijke middelen, natuurproducten, homeopatische middelen om de pijn bij artritis te bestrijden... of is men aangewezen op medicatie ??? Graag alle middelen die de pijn kunnen verminderen. Groetjes en bedankt.

Fout melden


X
Antwoorden
rudylr heeft op gereageerd

kan je mij een email adres geven

groeten Rudy

Jako heeft op gereageerd

je kan mij bereiken via email: jakopeppers@skynet.be

mvg Jako

Casadimama heeft op gereageerd

Ik heb ook sinds enkele jaren RA. In het begin was ik gebaat met Mobic(1 per dag) en plaquenil(1 per dag). Deze winter heb ik veel opstoten gehad. De huisarts gaf mij cortisone (Medrol) maar dat was enkel een noodoplossing. De reumatoloog heeft mij dan ook Lederrexate met Foliumzuur voorgeschreven. Nu neem ik dus 3 soorten medicatie en krijg ik het stilaan onder controle. Mijn handen waren deze winter rood en helemaal gezwollen van de ontsteking. Ik loop al meer dan 10 jaar met pijnlijke voeten aan de gewrichten van mijn tenen. Door de medicatie is dat grootendeels verdwenen. De reumatoloog zegt dat dit ook de RA is. Geen enkele dokter die er ooit aan gedacht heeft dat ik RA zou kunnen hebben. Moest ik daarom al die jaren die pijn doorstaan? En ook de blikken van ongeloof van omstaanders omdat je als jonge vrouw alle dagen loopt te manken!! Niet op je hurk kunnen zitten om ramen te kuisen, de trap afkomen s'morgens: zo pijnlijk!!

De reumatoloog vraagt telkens naar mijn beroep. Dit is gespecialiseerd melkveebedrijf. Dus in de winter in de kou en in de vochtigheid. Volgens hem slecht voor reuma! Maar ja, wat doe je er aan, je levenswerk opgeven is toch het laatste!

Welkelke heeft op gereageerd

Ontstekingsremmende voeding in plaats van ontstekingsbevorderende voeding (zoals de voedingsdriehoek helaas voorschrijft) kan een énorm verschil maken!

Kris10 heeft op gereageerd

Beetje laat qua antwoord, maar misschien kan ik er toch nog iemand mee helpen...Zelf heb ik al van mijn 21 ste RA (erosief). Ik heb een hekel aan medicatie, maar neem ook nog noodgedwongen Ledertexate (15mg ) en Enbrel. Maar deze laatste op een hele lage dosis! Ik heb het gebruik kunnen reduceren tot inspuitingen om de twee weken ipv 2 x per week! 

Ik heb vanalles geprobeerd... maar het gebruik van goede supplementen (erg veel omvattende, van mineralen/spoorelementen/vitamines en essentiële olie) +  dagelijks ook essentiële olie van superieure kwaliteit (want er is heel veel verschil in zuiverheid, herkomst, destillatie enz) hebben mij dus geholpen. Ook met de verkoudheden die gepaard gingen met de Enbrel/Ledertrexate, want deze producten brengen de witte bloedcellen naar beneden. Nu heb ik al 2 jaar geen verkoudheid meer gehad en heb de Enbrel/ledertrexate kunnen blijven doorgebruiken (anders moet dit bij een virus infectie gestopt worden voor 3 weken! met pijn als gevolg).

Maar je moet je wel wat inlezen in het gebruik van deze oliën... zelf ben ik nu bezig met een site om het zo wat duidelijker te maken voor iedereen, omdat de firma waarvan ik de olie gebruik Amerikaans is.. www.paardsgeluk.weebly.com (binnenkort wordt dit www.paardsgeluk.be)

Ondertussen zijn er al veel mensen in België gebruiker van deze oliën en kan je bij hen terecht voor meer info...

 

PUB