Artisjoktaart

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen


1 grote witte ui
2 blikken artisjokbodems
1 eetlepel olijfolie
350 g diepgevroren erwtjes
2 eieren
60 g geraspte parmesaan
1 bosje bieslook
1/2 bosje kervel
1/2 bosje platte peterselie
2 vellen bladerdeeg
1 eierdooier
zout
versgemalen peper

Bereiding


Verwarm de oven voor op 210 °C (gasstand 7).
Pel en versnipper de ui. Laat de artisjokbodems uitlekken en snij ze in reepjes van ongeveer 1 cm dik.
Verhit de olie in een braadpan en stoof de ui 2 tot 3 minuten glazig. Laat ze niet verkleuren.
Doe de erwtjes erbij en roer tot ze ontdooid zijn. Doe dan de reepjes artisjok erbij en bak 5 minuten op een matig vuur. Strooi er een beetje zout over en flink wat peper. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Breek de eieren in een kom, doe de parmesaan erbij en klop alles stevig op. Giet het mengsel bij de groenten en roer.
Versnipper het bieslook, de kervel- en peterselieblaadjes en doe ze erbij.
Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Bedek de bodem van een grote taartvorm met één vel bladerdeeg. Spreid het mooi uit en prik er gaatjes in met een vork.
Giet de groenten in de vorm en verdeel ze gelijkmatig met een spatel.
Leg het andere vel deeg er bovenop. Druk de randen van de taart goed aan zodat de taart hermetisch gesloten is.
Bestrijk met een kwastje de bovenkant van het deeg met het opgeklopte eiwit. Maak er met de punt van een mes ruitjes in. Snij in het midden een kleine cirkel uit (om een opening te maken), maak een schoorsteentje met een vel opgerold bakpapier en stop dat in de opening.
Zet 35 tot 40 minuten in de oven.
Deze taart kan lauw of koud worden opgediend. U kunt ze van tevoren klaarmaken.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 14/04/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
spruitje

De taart was lekker qua smaak maar een beetje te droog ...volgende maal zal ik er wat room of melk bijvoegen.

PUB