- Voor :
- 4 personen
- Soort :
- voorgerechten
- Moeilijkheid :
- gemakkelijk
- Ingrediënten :
-
4 artisjokken
1 potje yoghurt natuur
2 eetlepels room
1/2 bosje bieslook
4 sneetjes gerookte zalm
enkele takjes kervel
zout
versgemalen peper
PUB
Bereiding voor Artisjokmousse met gerookte zalm
Maak de artisjokbodems klaar en kook ze.
Snij de gekookte bodems in kleine stukjes en doe ze in de beker van de keukenmixer. Doe de yoghurt en de room erbij en mix tot een mooi homogene mousse. Kruid met zout en versgemalen peper.
Was het bieslook, dep het droog, versnipper het en doe het bij de mousse.
Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
Snij de sneetjes gerookte zalm in twee of drie stukken en leg ze in een schotel.
Leg op elke reep wat artisjokmousse en vouw de randen dicht tot u een klein pakketje krijgt.
Versier met enkele plukjes kervel.
Geef er sneetjes geroosterd volkorenbrood bij.
Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste
le 10/05/2010 - 00h00
et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste
le 21/05/2012 - 15h43
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUBLICITÉ