Artisjokbodem met gepocheerd ei

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 10/05/2010 - 00h00
-A +A
Soort :
hoofdgerechten
PUB

Recept voor Artisjokbodem met gepocheerd ei: Ingrediënten voor 4 personen


4 artisjokken
enkele takjes bieslook
4 eieren
1 eetlepel azijn
1 potje zalmeitjes
1 citroen
versgemalen peper

Recept voor Artisjokbodem met gepocheerd ei: Bereiding


Maak de artisjokbodems klaar en kook ze.
Was het bieslook, dep droog en hak fijn.
Breng een pot water met de azijn aan de kook. Breek een ei in een pollepel en dompel het onder in het ziedende water. Laat 3 minuten garen, en beweeg het eiwit met een spatel naar de dooier toe. Laat uitlekken en leg in koud water. Doe hetzelfde met de drie andere eieren.
Laat de eieren afkoelen. Snij de randen van het eiwit met een schaar bij zodat de gepocheerde eieren regelmatig zijn. Dompel ze dan nog eens 5 minuten in het hete water.
Leg de gepocheerde eieren op de artisjokbodems.
Verdeel de zalmeitjes over de bodems. Werk af met bieslook en enkele druppels citroensap. Bestrooi met peper en dien op.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 10/05/2010 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB