Appels uit de oven met pijnboompitten

Recept aangemaakt op 08/02/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 03/10/2014 - 18h01
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
desserts
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
140 minutes
Ingrediënten :

4 appels (Reinettes)
4 appels (Granny Smith)
4 appels (Canada)
100 g pijnboompitten
80 g bruine suiker
2 mespunten kaneelpoeder
1 mespunt gemberpoeder
PUB

Bereiding van appels uit de oven met pijnboompitten

Verwarm de oven op 200°C.

Schil de appels.
Snij ze doormidden en verwijder het klokhuis.
Snij elke helft nog eens in vieren.

Plet de pijnboompitten grof in een vijzel en doe ze in een kop.
Doe de suiker erbij, samen met de kaneel en de gember en roer alles goed dooreen.

Leg in een ovenvaste braadpot een dikke laag appels.
Bestrooi met het suiker- en pijnboompittenmengsel.
Leg er nog een laag appels op en bestrooi nog eens met de suiker en pijnboompitten en ga zo verder.

Leg de deksel op de schotel en zet deze 2 uur in de oven.

Dien lauwwarm op.

U kunt de appels ook garen in een snelkookpan (op de kookplaat en niet in de oven!). Dat duurt slechts 10 minuten.
Vet de bodem van de pan dan in met een beetje boter en doe er een of twee lepels water bij.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtiste le 08/02/2010 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtiste le 03/10/2014 - 18h01
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB