Appels met ganzenlever

Recept aangemaakt op 15/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012 - 14h18
-A +A
Pour :
6 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
45 minutes
Ingrédients :

6 appels (boskoop)
180 g ganzenlever (mi-cuit)
6 dunne sneetjes peperkoek
2 takjes tijm
fleur de sel
versgemalen peper

Recept van appels met ganzenlever: Ingrediënten voor 6 personen

Verwarm de oven op 180°C.
Was de appelen en droog ze. Snij een hoedje af op ongeveer 1 derde van de top. Verwijder het klokhuis. Bestrooi met een beetje zout en met peper. Leg de appelen in een schotel, doe er 3 eetlepels water in en zet 20 minuten in de oven.

Snij de ganzenlever in dobbelsteentjes. Leg de peperkoek op een ovenplaat.
Haal de appelen uit de oven. Haal ze uit de schotel en zet er telkens één op een snee peperkoek.
Vul de appelen op met de ganzenlever. Bestrooi met een beetje tijm.

Giet het vocht dat uit de appelen gelopen is weg en zet de schotel 10 tot 13 minuten in de oven.
Bestrooi met een beetje fleur de sel, geef een paar draaien aan de pepermolen en dien op.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 15/12/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 14/12/2012 - 14h18
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB