Appelen, gelei van appelklokhuizen en verse geitenkaas

Recept aangemaakt op 25/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/11/2013 - 14h37
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
voorgerechten
Difficulté :
Facile
Durée :
60 minutes
Ingrédients :

6 appelen
1 citroen
100 g suiker
1 vers geitenkaasje
versgemalen peper

Bereiding van de appelen, gelei van appelklokhuizen met verse geitenkaas

Schil de appelen met een dunschiller. Maak de schillen zo lang mogelijk en leg die opzij voor het recept voor de beignets.
Haal elke appel leeg met een appelboor en leg de klokhuizen opzij.

Snij 4 appelen in vieren, besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen en leg ze in de koelkast.

Snij de andere twee appelen in stukken, haal ze door de ontsapper en giet het sap in een kookpot. Doe de suiker erbij, samen met de appelklokhuizen en 40 cl water. Laat 45 minuten op een zacht vuur pruttelen en roer af en toe.
Giet dit sap in een grote kop, laat afkoelen, zet in de koelkast en laat opstijven tot een lichte gelei.

Leg de appelkwartjes net voor het opdienen op een schotel, rondom rond op de rand.

Snij het geitenkaasje in schijfjes of stukken en leg die in het midden. Verdeel de gelei met een klein lepeltje over de kaas. Breng op smaak met peper.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 25/01/2010 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 26/11/2013 - 14h37

Recept gebaseerd op een recept van Sonia Ezgulian "Les épluchures, 10 façons de les préparer", Editions de l'épure.

Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB