Aperitiefglaasjes van wortel en asperge

Recept aangemaakt op 02/06/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtist op 28/04/2014 - 18h12
-A +A
Voor :
4 personen
Soort :
aperitieven
Moeilijkheid :
gemakkelijk
Bereidingstijd :
15 minutes
Ingrediënten :

1/2 bussel jonge wortelen
1 takje dragon
1 bussel groene asperges van 250 g
1 teentje look
1/2 bosje bieslook
4 eetlepels plattekaas van 20 % vetgehalte
2 sneetjes gerookte zalm
zout
versgemalen peper
PUB

Bereiding van de aperitiefglaasjes van wortel en asperge

Schraap de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes. Kook ze 3 tot 4 minuten in licht gezouten water. Let erop dat ze nog knapperig zijn. Laat uitlekken en doe in een kom.

Stroop de dragonblaadjes af, versnipper ze en doe ze bij de wortelen in de kom. Roer en zet in de koelkast.

Schil de asperges, bind ze samen met keukengaren en kook ze 6 tot 7 minuten in licht gezouten kokend water. Giet de asperges af en hou ze onder koud stromend water. Leg ze dan op een keukenhanddoek om ze verder te laten drogen.

Pel het teentje look en versnipper het samen met het bieslook.

Snij de koppen van de asperges af op ongeveer 4 cm lengte. Leg ze apart.
Snij de onderkant in kleine stukken (gooi de harde stukken weg) en mix ze samen met de kwark, het look en het bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Rol de sneetjes zalm op en snij ze in zo smal mogelijke sliertjes.

Plaats in elk glaasje een laag wortelen en daarop een laag aspergepuree. Bestrooi met de zalmsnippers en steek een aspergekopje in het midden. Dien goed koel op.

Initialement publié par Paule Neyrat, diëtist le 02/06/2009 - 00h00 et mis à jour par Paule Neyrat, diëtist le 28/04/2014 - 18h12
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB