Aperitiefglaasjes van tomaat, rabarber en yoghurt

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 18/05/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Ingrediënten voor 4 personen


voor de tomaten
300 g groene tomaten
50 g fijne suiker
1 koffielepel gemalen gember
2 stuks steranijs
1 in pekel opgelegde citroen
tabasco
voor de rabarber
250 g rabarber
40 g suiker
yoghurt
1/2 rood chilipepertje
2 korianderblaadjes
2 potjes Griekse yoghurt
1/2 citroen
fleur de sel
zout
versgemalen peper

Bereiding


De tomaten
Schil de groene tomaten met een dunschiller. Snij ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Doe de tomaten in een kookpot, samen met de suiker, het gemberpoeder en de steranijs. Laat op een zacht vuurtje pruttelen tot de tomaten zacht zijn en al het vocht verdampt is. Laat afkoelen.
Spoel de gepekelde citroen onder stromend water, prak hem fijn met een vork en werk hem onder de tomaten. Besprenkel met een paar druppels tabasco en zet in de koelkast.

De rabarber
Maak de rabarber schoon, was ze en snij ze in kleine staafjes.
Doe de rabarber samen met de suiker in een kookpot en laat 15 tot 20 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe. Mix de rabarber grof en zet in de koelkast.

De yoghurt
Snij het pepertje en de citroen in blokjes. Versnipper de korianderblaadjes.
Doe alles in een kom. Doe de yoghurt erbij en roer goed. Breng op smaak met fleur de sel, versgemalen peper en het sap van de halve citroen.
De glaasjes met tomaat, rabarber en yoghurt
Neem vier glaasjes en doe er eerst een bodempje tomatenjam in en druk aan. Leg daarop een laagje yoghurt en eindig met een laagje rabarber. Breng op smaak met peper van de molen en zet in de koelkast.

Geef deze hapjes als aperitief, met geroosterd brood, groentespiesjes of jakobsvruchten.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 18/05/2009 - 00h00
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB