Aperitiefglaasjes met sint-jakobsschelpen, appels en zwarte pens

Recept aangemaakt door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00
-A +A
Soort :
voorgerechten
PUB

Recept voor aperitiefglaasjes met sint-jakobsschelpen, appels en zwarte pens: Ingrediënten voor 6 glaasjes


6 sint-jakobsschelpen
2 appels (granny smith)
1 eetlepel rietsuiker
10 g halfzoute boter
250 g zwarte pens
fleur de sel
versgemalen peper

Recept voor aperitiefglaasjes met sint-jakobsschelpen, appels en zwarte pens: Bereiding


Open de sint-jakobsschelpen, maak de noten los en verwijder de baard. Leg de noten in de koelkast.
Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in kleine partjes.
Laat de boter op een zacht vuur smelten in een pan en doe er de suiker bij. Voeg de appels toe en stoof 5 tot 6 minuten op een heel zacht vuur. Leg de appelen in een schotel, laat afkoelen en zet in de koelkast.
Verwarm een pan met antiaaanbaklaag en bak de pens zonder vetstof aan elke kant 3 tot 4 minuten. Laat afkoelen, haal het vel eraf en plet met een vork.
Leg de pens op de bodem van de glaasjes. Doe de appels erbovenop. Zet de glaasjes in de koelkast tot net voor het opdienen.
Verwarm de oven net voor het opdienen op 200°C. Zet de glaasjes in een diepe schotel en vul die met een bodempje water. Zet de schotel in de oven en warm de glaasjes 4 tot 5 minuten op.
Snij intussen de noten van de sint-jakobsschelpen in de breedterichting in drieën.
Haal de glaasjes uit de oven, leg in elk drie schijfjes van de sint-jakobsschelpen (de warmte van de bereiding volstaat om de noten te garen, want ze moeten nog halfrauw blijven).
Bestrooi met een beetje fleur de sel en met versgemalen peper.

Gepubliceerd door Paule Neyrat, diëtiste op 15/12/2009 - 00h00 Geïnspireerd op een recept van kok Hubert.
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB