Anti-aging skinboosters geven opnieuw pit!

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/02/2014 - 10h09
-A +A

Skinboosters willen het gezicht op een zachte manier verjongen en weer een stralende look geven.

Bij deze weinig invasieve esthetische techniek worden heel kleine injecties van lichtjes vernet hyaluronzuur gegeven. Die zijn niet bedoeld om meer volume te geven, maar om de nog jonge huid meer elasticiteit te geven en weer te doen stralen en de al wat oudere huid meer tonus te geven.

We hadden een gesprek over skinboosters met dr. Catherine de Goursac, esthetisch arts.

PUB

Het principe van de skinboosters

De skinbooster is een nieuwigheid in de esthetische geneeskunde. Het is een behandeling met micro-injecties van hyaluronzuur dat diep in de huid dringt en ze dichter maakt.
De techniek van de skinboosters is gebaseerd op het inspuiten in de lederhuid* van kleine hoeveelheden gemicroniseerd hyaluronzuur in gelvorm.

Deze vorm van hyaluronzuur  heeft geen opvullend, maar een verjongend effect. Hyaluronzuur kan tot dertig keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden. Bij injectie in de  lederhuid* wordt de huid dan ook sterk gehydrateerd. De weefsels worden dichter en de huid gaat meer stralen.

Skinboosters stimuleren daarnaast ook de groeifactoren van de lederhuid*. Zo worden de fibroblasten** gestimuleerd, waardoor ze meer collageen en elastine, maar ook hyaluronzuur aanmaken. De fibroblasten** scheiden deze basisbouwstof van de lederhuid namelijk af*. Die basisbouwstof bestaat onder meer uit lichaamseigen hyaluronzuur dat identiek is aan het geïnjecteerde hyaluronzuur. Met het verouderen raken de fibroblasten** uitgeput en produceren ze minder vezels en hyaluronzuur. Het gevolg: de lederhuid* wordt schraler.

* De lederhuid is een van de drie lagen die de structuur van de huid vormen.
** Fibroblasten zijn bindweefselcellen, dat is een bepaald type van cel

Wat zijn de effecten van skinboosters?

Skinboosters hydrateren de huid heel grondig.
Ze verbeteren de structuur van de huid, stimuleren de aanmaak van collageen en maken de lederhuid dichter. De huid wordt elastischer en strakker en de rimpels verzachten.
De huid wordt in de loop van de sessies dus jonger.

Voor wie is de techniek bedoeld en welke zones worden behandeld?
Skinboosters zijn bedoeld voor mensen met een uitgedroogde huid, een verdunde huid of een huid die begint te rimpelen.
Ze wordt toegepast vanaf 35-40 jaar.
De te behandelen zones zijn de hals, het gezicht, de lippen, de decolleté en de rug van de handen. Maar ook de bovenkant van de knieën, de plooi rond de navel, de polsnaad en de binnenkant van de armen.

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 17/02/2014 - 10h09

http://www.esthetiquemedicale.com.
Dr. Catherine de Goursac is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde. Ze is lid van de Franse vereniging voor esthetische geneeskunde
, lid van de raad van bestuur van de Franse artsenvereniging (AFME) (www.afme.org) en secretaris van de Franse vereniging rond anti-aging.


Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Kringen onder de ogen: niet-chirurgische remedies Gepubliceerd op 22/11/2016 - 15h43

Lichte kringen kunnen gecamoufleerd worden met make-up of door het aanbrengen van drainerende crèmes voor de contour van de ogen , het zijn remedies die relatief omslachtig zijn voor een weinig duurzaam resultaat. De esthetische geneeskunde biedt van...

Meer artikels