Anti-aging: drie schoonheidstips

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 23/04/2013 - 11h12
-A +A

De veroudering van de huid is misschien geen 'echt' gezondheidsprobleem, het is in elk geval een belangrijke bron van ongerustheid voor heel wat vrouwen boven de veertig. Zonder van verjonging te spreken, zijn er toch een aantal oplossingen om er jonger uit te zien dan men in werkelijkheid is.

PUB

Raadgeving 1: gebruik anti-age verzorgingsproducten voordat de huid veroudert

Schoonheidsproducten bestemd om de eerste verouderingssymptomen te bestrijden, mogen al gebruikt worden vanaf de leeftijd van twintig jaar. Het is de beste manier om de veroudering van de huid te vertragen. De actieve bestanddelen van die crèmes zijn nochtans niet uw enige bondgenoten. Het voordeel om op jonge leeftijd schoonheidsgewoonten aan te nemen, is dat de gewoonte om de huid goed te verzorgen verankerd is voor de toekomst. We denken o.a. aan schoonmaken van de huid, zorgvuldig afschminken, regelmatige hydratatie van de huid, af en toe scrubben… Hebt u hiervan nog geen gewoonte gemaakt, dan kunt u er nu mee beginnen: het is nooit te laat om goede gewoonten aan te nemen!

Raadgeving 2: bescherm uw huid tegen de zon

Zonnestralen op ons lichaam mogen dan wel aangenaam aanvoelen, ze vormen toch een permanente agressie voor de huid. UV-stralen verminderen inderdaad zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van de vezels die door de huid aangemaakt worden. En het zijn nu eenmaal die vezels die de huid elastisch en soepel maken. Het is dus echt zeer belangrijk dat u uw huid beschermt tegen de zon, het hele jaar lang en niet alleen tijdens de vakantie. Wanneer het gaat om een wandeling van een tiental minuten, moet u uiteraard niet al te veel voorzorgen nemen - de zon heeft ook een heilzame invloed en speelt in het bijzonder een belangrijke rol in de productie van vitamine D - maar wanneer u uw uurtje middagpauze in de zon doorbrengt, moet u er wel aan denken zonnebrandcrème te smeren.

Initialement publié par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 30/03/2009 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 23/04/2013 - 11h12
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Stralend de feesten tegemoet! Gepubliceerd op 16/12/2016 - 10h21

Het is maar één keer Kerstmis op een jaar, en ook maar één keer oudejaar . Op die avonden willen we natuurlijk allemaal stralen, maar stel dat het feest bedorven wordt door een ontsierend puistje? Dat hoeft niet, als u deze tips volgt.

Een jonge huid is een stevige huid ... Gepubliceerd op 26/01/2015 - 12h55

Dat de huid veroudert zie je niet alleen aan de rimpels. De stevigheid van de huid en de elasticiteit zijn andere zichtbare tekenen van een jonge, gezonde en goed onderhouden huid. Hoe kan je dat zo houden?

Anti-aging crèmes: hoe ze te kiezen? Gepubliceerd op 23/04/2013 - 11h15

We hebben allemaal onze gezichtscrème en gebruiken die om onze huid mooi en langer jong te houden. Maar hoe moeten we zo'n crème kiezen en hoe springen we er doordacht mee om? Enkele basisweetjes die u altijd van pas kunnen komen.

Meer artikels