Anorgasmie

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Het onvermogen van de volwassen vrouw een orgasme te beleven tijdens de geslachtsgemeenschap. Men onderscheidt primaire van secundaire anorgasmie. Primaire anorgasmie is de toestand waarin de man of vrouw nog nooit een orgasme heeft beleefd tijdens de geslachtsgemeenschap. Bij secundaire anorgasmie is dit vermogen verloren gegaan.

De leek verstaat onder anorgasmie het onvermogen van de vrouw emotioneel iets heftigs te beleven in de seksuele sfeer. Er wordt dan niet of nauwelijks onderscheid gemaakt met frigiditeit. Er zijn echter zeer vele mensen, die sterke seksuele gevoelens kunnen hebben zonder een orgasme te beleven.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Alle antwoorden op de vragen over het orgasme Geüpdatet op 21/12/2007 - 00h00

Meer inzicht in het orgasme kan ons helpen om het fenomeen beter te begrijpen en om erover praten. Het stelt ons ook meer op ons gemak om met zijn tweetjes op verkenning te gaan... Na de test "Wat weet u over het orgasme?" vindt u de antwoorden op al...

Seks en genot bij vrouwen: test uw kennis Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Het seksueel genot van vrouwen lijkt complexer te zijn dan dat van mannen dat prompter en sneller optreedt. Daarom wordt er ook veel onderzoek naar gevoerd. Een betere kennis kan alleen maar voordelen bieden. Aan u om uw kennis te testen.

Seksualiteit: zeven vragen over seksuele fantasieën Geüpdatet op 15/06/2016 - 09h57

Seksuele fantasieën maken deel uit van de erotische verbeeldingswereld. Het is een creatie van de geest waaruit seksuele opwinding kan voortkomen, een erotische gedachte of een erotisch beeld dus dat inwerkt op het lichaam. Seksuele fantasieën zijn z...

Meer artikels