Anijstinctuur (Pimpinella anisum)

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

Samenstelling/Eigenschappen

Anijs is een eenjarige plant met een spoelvormige wortel en een hoge, rechtopstaande stengel. De bloemen zijn wit en de vrucht is een peervormig tot eirond, bruingeel tot groenbruin tweedelig zaad. Vooral de zaden worden verzameld.

Bereiding

15 g gekneusde anijszaden toevoegen aan een mengsel van 80 ml water en 80 ml alcohol (30 procent). Dit mengsel een dag laten staan en herhaaldelijk schudden. Vervolgens wordt door filtratie de tinctuur verkregen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Prostaat: weten om te voorkomen Gepubliceerd op 24/02/2014 - 16h34

Prostaatadenoom, hypertrofie van de prostaat, prostaatkanker: Wat zijn de symptomen van deze aandoeningen? Welke mannen lopen een verhoogd risico? Welke screeningsonderzoeken bestaan er? Doe de test en peil uw kennis! Hoe meer u weet, hoe beter u kun...

Lijnzaad eten, geen slecht idee! Gepubliceerd op 26/10/2016 - 17h31

Lijnzaad is op nogal wat vlakken interessant voor de gezondheid. Dat komt door de drie actieve bestanddelen: vezels, lignanen en omega-3. Lijnzaad wordt daarom gebruikt ter bestrijding van constipatie, verhoogde cholesterol, de symptomen van de menop...

Etherische oliën om muggen te bestrijden Geüpdatet op 17/07/2015 - 17h06

Muggen zijn vervelend. Ze steken, veroorzaken jeuk en ze kunnen ziektes overdragen. Sommige etherische oliën houden deze ongenode gasten van onze huid weg. Welke en hoe moet u ze gebruiken? Een overzicht van de meest doeltreffende etherische oliën me...

Meer artikels