Ananas in witte wijn

Recept aangemaakt op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/12/2013 - 16h45
-A +A
Pour :
4 personnes
Type :
hoofdgerechten
Difficulté :
Facile
Ingrédients :

1 ananas
35 cl muskaatwijn
1 mespunt nootmuskaat
de schil van een limoen
1 kaneelstokje
1 vanillepeul

Er is nog nooit iemand slanker van geworden. Maar toch is het een kostbare vrucht, vooral in de winter, omdat hij rijk is aan vitamine C. Hij bevat ook veel vezels, zodoende bevordert hij een gezonde darmtransit. Bovendien is ananas lekker, zowel in zoute als in zoete gerechten.

Bereiding van de ananas in witte wijn

Schil de ananas. Snij hem in sneetjes en haal het harde binnenste eruit.

Verwarm de wijn en flambeer hem. Giet over in een slakom.

Rasp de nootmuskaat en de limoenschil erboven, voeg het kaneelstokje en de vanillepeul toe en meng goed.

Leg de stukken ananas erin. Zet op een koele plaats en laat 1 uur marineren.

Recept oorspronkelijk gepubliceerd op 06/02/2009 - 00h00 en geüpdatet door Paule Neyrat, diëtiste op 24/12/2013 - 16h45
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB