• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Als manlief en de kinderen geen groenten lusten

Als manlief en de kinderen geen groenten lustenGroenten kunnen heel wat ziektes helpen voorkomen en zijn dus onmisbaar in onze voeding. Krijgt u ze thuis niet verkocht? Maak dan eens soep. Het kost u minder tijd dan u denkt, zeker als u met een drukpan werkt. Als u de opgegeven hoeveelheden verdubbelt, kunt u een deel van de soep invriezen. Zo hebt u er altijd bij de hand. Er bestaan trouwens ook heerlijke maaltijdsoepen.

Basilicumsoep met rijst

Voor 4 personenIngrediënten1 bouillonblokje300 gram diepvrieswortelen300 gram diepvriesprei300 gram diepvriestomaten200 gram diepvriesboontjes250 gram diepvrieserwten75 gram langkorrelige rijst (5 afgestreken lepels)2 teentjes knoflook1 bosje basilicum3 eetlepels olijfolieDoe 1 liter water in een grote kookpot en breng het samen met het bouillonblokje aan de kook. Doe alle groenten en de rijst in de pot en laat ze ongeveer 20 minuten koken.Pel de knoflook en hak hem fijn. Snipper een tiental blaadjes basilicum en hou ze apart. Snij de rest van het basilicum grof, doe de knoflook en de olie erbij en mix alles fijn. Steek de soep door of mix ze, maar niet te fijn. Proef de soep en breng ze zo nodig op smaak met zout en peper. Doe er het fijngesnipperde basilicum en het basilicumsausje bij. Dien heet op..Met diepvriesgroenten wint u heel veel tijd. Ze bevatten evenveel vitamines en antioxidantia als verse groenten.

Wortel-sinaasappelsoep

Voor 4 personenIngrediënten2 sjalotten1 eetlepel olijfolie800 gram diepvrieswortelen1 blokje kippenbouillon3 takjes tijm5 onbespoten sinaasappelenmuskaatnoot zoutpeperPel en snipper de sjalotten. Verhit in een drukpan de olijfolie en fruit er de sjalotten in tot ze glazig zijn. Doe er de wortelen bij, roer alles dooreen en laat 10 minuten stoven op een matig vuur. Roer regelmatig.Pers intussen de sinaasappelen uit. Hou één schil opzij en rasp ze. Doe het bouillonblokje en de tijm bij de groenten, samen met twee koppen water. Sluit de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.Verwijder de tijm en mix de soep fijn. Giet er het sinaasappelsap bij en voeg naar eigen keuze wat sinaasappelrasp toe. Kruid met muskaatnoot. Proef de soep en breng ze zo nodig verder op smaak met zout en peper.

Artikel gepubliceerd door op 20/09/2005

Vindt u het artikel interessant?