Aloë vera: een cactus als remedie?

Geüpdatet door Julie Luong op 14/01/2013 - 16h22
-A +A

Aloë vera is een plant die oorspronkelijk uit de warme streken komt. Ze heeft heel veel interessante eigenschappen, ook en vooral voor de huid.

Een kennismaking met deze heel aparte cactus!

PUB

Aloë vera: een trendy cactus

Aloë vera is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar wordt vandaag ook in heel veel andere streken gekweekt, onder meer in Spanje, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten.

De cactus is gemakkelijk te kweken. Er is in enkele jaren tijd een heuse business rond ontstaan!

Aloë vera komt in heel veel producten voor - in crèmes en voedingssupplementen, maar ook in waspoeder, yoghurt en gezondheidsdrankjes.

Aloë vera is zeker geen wondermiddel, maar het heeft wel enkele eigenschappen die de gezondheid en het algemene welzijn ten goede komen.

 

Wat zijn de dermatologische kwaliteiten van aloë vera?

De bekendste voordelen van aloë vera liggen op dermatologisch vlak.

Aloë vera bevat voedende stoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren en wordt als gel erg gewaardeerd om zijn verzachtende eigenschappen.

De gel heeft een kalmerend en helend effect bij brandwonden, insectenbeten en andere vormen van irritatie en wordt lokaal op de huid aangebracht (enkel uitwendig gebruik dus!).

Aloë vera wordt ook gebruikt voor het behandelen van genitale herpes en sommige vormen van lichte tot matige psoriasis (1).

Aloë vera is ook een goed hydraterend en verzachtend product, vooral voor de gevoelige huid. Regelmatig gebruik zou de huid mooier maken en de ouderdomstekenen tegenhouden. Het zou het schoonheidsgeheimpje van Cleopatra zijn geweest!

 

Initialement publié par Julie Luong le 14/01/2013 - 16h22 et mis à jour par Julie Luong le 14/01/2013 - 16h22

(1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1313538/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336851

Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
Inner Health

Aloë vera - meer bepaald de Aloë Vera Barbadensis Miller - is GEEN cactus, maar behoort tot de lelie-, ui- en knoflookachtigen!!!!! Het sap van de Aloë vera Barbadendis Miller is zeer heilzaam en bevat meer dan 200 essentiële voedingsstoffen!  Het is de synergie van al die aanwezige voedingstoffen die het lichaam innerlijk, maar ook uitwendig gezond houdt. Zuivere, gestabiliseerde Aloë vera is dan ook de basis (in hoge concentratie) van al onze gezondheids- en verzorgingsproducten!

PUB
Lees ook
Planten die de huid herstellen Gepubliceerd op 23/02/2015 - 16h45

Onze huid is er om ons te beschermen, maar ze ziet daarbij ook erg af door letsels, brandwonden of veroudering. Net als in veel andere domeinen kunnen planten ook hier soelaas bieden door hun herstellende eigenschappen. Maar welke planten hebben hers...

Meer artikels