• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  7 mening
 • Tips (0)

Aloë vera: een cactus als remedie?

Aloë vera: een cactus als remedie?

Aloë vera is een plant die oorspronkelijk uit de warme streken komt. Ze heeft heel veel interessante eigenschappen, ook en vooral voor de huid.

Een kennismaking met deze heel aparte cactus!

Aloë vera: een trendy cactus

Aloë vera is afkomstig uit Zuid-Afrika, maar wordt vandaag ook in heel veel andere streken gekweekt, onder meer in Spanje, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten.

De cactus is gemakkelijk te kweken. Er is in enkele jaren tijd een heuse business rond ontstaan!

Aloë vera komt in heel veel producten voor - in crèmes en voedingssupplementen, maar ook in waspoeder, yoghurt en gezondheidsdrankjes.

Aloë vera is zeker geen wondermiddel, maar het heeft wel enkele eigenschappen die de gezondheid en het algemene welzijn ten goede komen.

 

Wat zijn de dermatologische kwaliteiten van aloë vera?

De bekendste voordelen van aloë vera liggen op dermatologisch vlak.

Aloë vera bevat voedende stoffen zoals vitamines, mineralen en aminozuren en wordt als gel erg gewaardeerd om zijn verzachtende eigenschappen.

De gel heeft een kalmerend en helend effect bij brandwonden, insectenbeten en andere vormen van irritatie en wordt lokaal op de huid aangebracht (enkel uitwendig gebruik dus!).

Aloë vera wordt ook gebruikt voor het behandelen van genitale herpes en sommige vormen van lichte tot matige psoriasis (1).

Aloë vera is ook een goed hydraterend en verzachtend product, vooral voor de gevoelige huid. Regelmatig gebruik zou de huid mooier maken en de ouderdomstekenen tegenhouden. Het zou het schoonheidsgeheimpje van Cleopatra zijn geweest!

 

Artikel gepubliceerd door op 15/01/2013

Bronnen: (1) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1313538/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336851

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten