Aloë (Aloe barbadensis)

Mise à jour le 26/05/2003 - 00h00
-A +A

PUB

Samenstelling/Eigenschappen

Aloë is een plant met dikke, harde, doorgaans stekelig getande bladeren, die in rozetten staan. Aloë heeft een kenmerkende sterke geur en een onaangename bittere smaak. Het bevat aloïnen, emodine, anthrachinon en kaneelzuur.

Bereiding

Een elixer bereiden door ca. gedroogde aloëbladeren fijn te snijden en te mengen met een eetlepel krokus, een eetlepel rabarber en circa 5 ml zoutzuur. Het geheel wordt met 1 liter sherry in een 2-liter fles geschonken.Langdurig schudden en vervolgens een tiental dagen laten macereren.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 01/04/2003 - 00h00 en geüpdatet op 26/05/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Doe het huishouden met bioproducten! Geüpdatet op 21/06/2010 - 00h00

Onderhoudsproducten zijn vaak milieuonvriendelijke producten die we zonder het te beseffen in huis halen. Er bestaan nochtans oplossingen met bioproducten, die we soms zelf kunnen maken...

Aloë vera: een cactus als remedie? Gepubliceerd op 14/01/2013 - 16h22

Aloë vera is een plant die oorspronkelijk uit de warme streken komt. Ze heeft heel veel interessante eigenschappen, ook en vooral voor de huid . Een kennismaking met deze heel aparte cactus!

Urinestenen: welke voedingsmiddelen worden best vermeden? Gepubliceerd op 09/01/2012 - 14h55

Vorige week hadden wij het over het belang van voldoende drinken om de vorming van urinestenen te vermijden. Het is echt nodig om, verspreid over de hele dag, twee liter te drinken. Veel drinken is uiteraard niet de enige oplossing: ook de voeding sp...

Meer artikels