Almaar meer pietermannen in de Noordzee

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2011 - 14h48
-A +A

Pietermannen zijn vissen die in de Noordzee vrij veel voorkomen. Jammer genoeg zijn ze giftig. Opgelet dus als u naar het strand gaat!

PUB

Steken van pietermannen zijn pijnlijk

Het komt wel vaker voor dat zwemmers of garnalenvissers aan de Belgische kust gestoken worden door pietermannen. Deze kleine vis (hij is ongeveer 18 cm lang) graaft zich in de buurt van het strand gedeeltelijk in het zand in zodat alleen zijn rug er nog bovenuit komt. Als een zwemmer op zo’n vis trapt, dringen de gifstekels in zijn huid... en krijgt hij een dosis gif ingespoten die felle pijn kan geven.

Pietermannen komen helaas meer en meer voor op onze kust, aldus een bioloog in een interview met het Nieuwsblad. Waakzaamheid is dus geboden... tenzij u zich een paar plastic sandalen aanschaft.

Gepubliceerd door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 14/07/2011 - 14h48
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Pietermansteken Geüpdatet op 17/07/2014 - 10h10

Wie op vakantie gaat naar zee moet niet alleen uitkijken voor kwallen. Pietermannen zijn kleine steekvissen met scherpe stekels die heel pijnlijke verwondingen kunnen veroorzaken! Onze tips om steken te verzachten én vooral te vermijden.

Kweek deze zomer een gespierd figuur! Gepubliceerd op 27/07/2016 - 12h39

De vakantie is hét moment om uit te blazen en te ontspannen, kortom om gewoon een beetje aan uzelf denken. Maar uzelf, dat is ook uw lichaam! Hieronder vindt u enkele ideeën om niet alleen ontspannen en mooi gebruind, maar ook gespierder terug uit va...

Tips voor zorgeloze stranduren Gepubliceerd op 20/08/2015 - 16h52

Deze zomer trekt u weer met een opgewekt gemoed richting strand. Gewapend met schopjes, emmers, een handdoek en enkele tijdschriften, wilt u samen met uw kinderen een leuke tijd beleven aan zee. Een aantal praktische tips voor zorgeloze stranduren.

Meer artikels