Alles wat u moet weten over sinusitis

Alles wat u moet weten over sinusitis Sinusitis is een aandoening waarbij de holten van de beenderen aan weerskanten van de neus worden aangetast. De ziekte komt veel voor en toch is er weinig over bekend. Veel mensen weten bijvoorbeeld niet wat de risicofactoren van sinusitis zijn, hoe de neus het best wordt gesnoten en welke aanvullende behandelingen er bestaan.

Chronische of acute sinusitis?


Bij beide vormen van sinusitis, zowel de acute vorm (van korte, voorbijgaande duur) als de chronische vorm (duurt langer en duikt telkens weer op, wat een langdurige behandeling vraagt), gaat het om een aandoening die veroorzaakt wordt door bacteriën, virussen of andere ziektekiemen.

Wat zijn de oorzaken van sinusitis?


Verkoudheden en allergieën (van de luchtwegen, of voedselallergieën) verstoppen de neusholten en werken zo sinusitis in de hand. Andere, minder voorkomende oorzaken zijn neuspoliepen, tandinfecties, het binnenkrijgen van besmet water bij het zwemmen, het overdadige gebruik van sprays tegen neusverstoppingen, veranderingen van hoogte, een misvorming van de neuswand, enz.

Artikel gepubliceerd door op 16/11/2010

Bronnen: Centre Duke, Encyclopédie pratique de la nouvelle médecine, Uitgeverij Robert Laffont.

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten