Alle trucjes voor zelfbruiners...

Geüpdatet door Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste op 30/06/2017 - 15h04
-A +A

Ze laten uw zonnekapitaal intact, ze hebben geen enkel schadelijk effect op uw huid, en ze geven tegenwoordig echt bevredigende resultaten: een bruin tintje zelfs als het twee maanden aan een stuk regent.

Zelfbruiners hebben dus heel wat voordelen... Maar de kunst is om ze op de juiste manier te gebruiken. Hieronder vindt u alle nodige weetjes, trucjes en tips!

PUB

Zelfbruiners: hoe bruin worden zonder risico's

Het voordeel van zelfbruiners is dat men snel een kleurtje heeft en toch niet het gevaar loopt dat er bestaat bij blootstelling aan natuurlijke of kunstmatige UV-stralen. Hoewel het zakencijfer van de bruiningscentra blijft stijgen, is het gezien het risico op huidkanker niet zo gek om zelfbruiners te promoten. Want alleen daarmee kan men bruinen zonder zijn zonnekapitaal op te souperen. Het enige nadeel van de zelfbruiners is dat ze de huid niet op de zon voorbereiden. Of anders gezegd: u hebt een mooi bruin tintje, maar als u in de zon gaat liggen, loopt u het risico dat u snel gaat verbranden. Bovendien moet u ondanks uw gebruinde huid nog een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor gebruiken.
 

Om gelijkmatig bruin te worden: vochtig houden en peelen!

De actieve stoffen in zelfbruiners reageren veel sterker op dode en verharde huid. Daarom gaan de knieën en ellebogen bijvoorbeeld donkerder kleuren als het product gelijkmatig verdeeld wordt over het lichaam. Om dezelfde reden ook moet u meteen na het aanbrengen van een zelfbruiner uw handen langdurig wassen met water en zeep. Anders loopt u het risico dat uw handpalmen oranje gaan kleuren.
Om dat ongemak te beperken en een gelijkmatig bruin kleurtje te krijgen volstaat het om de dode huidcellen te verwijderen. In de handel zijn de nodige peelingproducten te verkrijgen. Breng ze één tot twee keer per week onder de douche aan over het hele lichaam (ideaal is voor het aanbrengen van de zelfbruiner), en besteed extra aandacht aan de huidplooien (ellebogen, knieën, buik, lies…). Het dagelijks hydrateren van de huid, bijvoorbeeld met een bodymelk, werkt de vorming van dode huidcellen ook tegen. De huid wordt door het hydrateren ook minder dof en helderder van tint, en het bruine kleurtje blijft ook langer.
 

Initialement publié par Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste le 12/08/2008 - 00h00 et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le 30/06/2017 - 15h04
Bekijk dit artikel
PUB
Lees ook
Meer artikels