Alle mannen komen te vroeg klaar!

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/07/2003 - 00h00
-A +A

Mannen ejaculeren van nature zeer snel tijdens de coïtus. In de natuur is dat immers altijd aan te raden, om hun kansen om leven door te geven, te verhogen.

Vandaar dat "snel klaarkomen" veeleer een pluspunt is waarvoor mannen in de loop van de voorbije millennia geselecteerd zijn! Dat geldt voor alle primaten: ze ejaculeren allemaal al na enkele stoten. Het is slechts sinds vrouwen weten dat ook zij seksueel kunnen genieten tijdens het vrijen en sinds voortplanting niet langer het belangrijkste doel is van geslachtsgemeenschap dat deze eigenschap een handicap is geworden. Een man die te snel klaarkomt, is echter niet ziek: hij ervaart een sterk genot, heeft perfecte erecties, een prettig orgasme, een krachtige zaadlozing, … Alles loopt gesmeerd, behalve de timing. Zijn zaadlozing beter beheersen, is geen aangeboren eigenschap, maar een leerproces dat vlot of minder vlot verloopt, afhankelijk van persoon tot persoon. Masturbatie kan dat leerproces bevorderen of in de weg staan: van het eerste is sprake als masturbatie het genot geleidelijk verhoogt, van het tweede als ze systematisch het orgasme versnelt. Vandaag bestaan er methodes en oefeningen om alleen uit te voeren of met zijn tweeën, eventueel in combinatie met een medische behandeling die het koppel helpt om samen te leren genieten. Hoe vroeger dit leerproces gebeurt, hoe interessanter, sneller en duidelijker de resultaten. Het leervermogen van het lichaam is des te groter naargelang het weinig ervaring heeft. Vandaar dat het nuttig kan zijn om een seksuoloog of een androloog te raadplegen om op zoek te gaan naar de meest geschikte oplossingen, zeker als dit probleem van vroegtijdige ejaculatie het seksleven van het koppel daadwerkelijk verstoort.

Gepubliceerd door Dr. Catherine Solano, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste op 15/07/2003 - 00h00
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Interview: de geheimen van genot Geüpdatet op 06/05/2003 - 00h00

Genot in de liefde is iets waar vandaag iedereen aanspraak op maakt. Maar om daarin te slagen, zijn er een aantal voorwaarden: tijd, leren en... gevoelens! Voor alles wat tot genot leidt, te ontcijferen, hebben seksuologen dr. Catherine Solano en dr....

Seks en genot bij vrouwen: test uw kennis Geüpdatet op 09/10/2007 - 00h00

Het seksueel genot van vrouwen lijkt complexer te zijn dan dat van mannen dat prompter en sneller optreedt. Daarom wordt er ook veel onderzoek naar gevoerd. Een betere kennis kan alleen maar voordelen bieden. Aan u om uw kennis te testen.

Meer artikels