• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Getuigenissen (0)

Alcohol: 's zomers nóg gevaarlijker!

Alcohol: 's zomers nóg gevaarlijker!

's Zomers neemt het aantal gelegenheden om te drinken spectaculair toe, net als het aantal verkeersongelukken.

Hoe kunt u een gezellige zomer doorbrengen en nuchter en levend terug naar huis keren?

Een glaasje drinken is gezellig

Bent u op vakantie of vertrekt u straks op vakantie? Tel eens alle gelegenheden op die er 's zomers zijn om te drinken. Het zijn er heel wat!

Aperitieven met vrienden wordt almaar populairder: in een restaurantje als we van het strand of van het werk komen, op een terrasje of balkon in de stad - want het is mooi weer en zo kunnen we bekomen van de dag -, vóór elke maaltijd in een vakantieclub, -huis of hotel, met vrienden die op doortocht zijn in de streek - "Kom toch een aperitiefje drinken, dan kunnen we wat bijpraten!" - of de buren die we hebben uitgenodigd en die ons nu op hun beurt uitnodigen.

En dan vergeten we nog de partijtjes petanque waar bijna per definitie een glas pastis bij hoort.

De valkuil van rosé en bier

Rosé is dé zomerwijn bij uitstek en staat dus overal op tafel. Rosé is licht, lest de dorst en gaat goed naar binnen. We beginnen eraan zo gauw we de barbecue aansteken, op die manier 'gaan we niet mengen'. Het gevaar - zo wordt immers vaak gedacht - zit hem in het mengen van alcoholhoudende dranken. Dat klopt niet.

Rosé mag, maar er zit meestal 11°C alcohol in.

Niets is zo fijn als een lekker en fris biertje als we bijna omkomen van de dorst na een wandeling of een vermoeiend boodschappenrondje in de supermarkt. Ook als we televisie kijken, kan een biertje zo’n deugd doen.

Dat mag natuurlijk best, maar wist u dat er in 25 cl bier evenveel alcohol zit als in 3 cl whisky of een glas wijn van 12,5 cl?

 

Artikel gepubliceerd door op 29/07/2014

Vindt u het artikel interessant?