Aidsvirus: screening en tritherapieën

Dossier publié le 24/06/2013 - 09h38
-A +A

 

De screening op het aidsvirus gebeurt met twee soorten tests, de traditionele test (Elisa) en de snelle test. Dankzij het opsporingsonderzoek kunnen de risico’s op overdracht van de ziekte beperkt worden en kan er vroegtijdig gestart worden met een behandeling via de tritherapie. Die moet de verspreiding van het virus in het lichaam afremmen. 


PUB
Lees ook
Aids beteugelen! Geüpdatet op 02/03/2002 - 00h00

Aids (acquired immuno-deficiency syndrome of verworven immunodeficiëntiesyndroom) wordt veroorzaakt door een infectie met het humane immunodeficiëntievirus (HIV). Vroeger liep de ziekte snel fataal af, maar de behandeling is er aanzienlijk op vooruit...

Hiv: zelftests te krijgen in de apotheek Geüpdatet op 20/12/2016 - 11h49

Sinds 23 november zijn in België zelftests voor hiv-screening vrij in de apotheek te koop. Ze zijn zonder medisch voorschrift te krijgen en vormen een bijkomend hulpmiddel in de strijd tegen aids.

Aids: de tritherapieën onder de loep Geüpdatet op 24/06/2013 - 09h33

Aids is niet te genezen, maar dankzij de huidige therapieën leven patiënten nu veel langer en is ook hun levenskwaliteit erop vooruitgegaan. De nieuwe behandelingen zijn ook minder belastend en ze geven minder bijwerkingen.

Meer artikels