• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  1 mening
 • Commentaren (0)

Aids: maak een eind aan de discriminatie!

Artikel gepubliceerd door op 29/11/2013

Bronnen: Plateforme prévention SIDA


Aids: maak een eind aan de discriminatie!

In hun acties naar aanleiding de Werelddag tegen Aids besteden de verenigingen dit jaar vooral aandacht aan de strijd tegen de discriminatie.

Meer dan drie nieuwe gevallen per dag

In 2012 hebben in België 1227 mensen ontdekt dat ze besmet waren met het hiv-virus. Dat cijfer ligt erg hoog, een reden om er vandaag op onze redactieblog extra aandacht aan te besteden.

Discriminatie

Wie moet uitleggen dat hij of zij seropositief is, wordt ook vandaag nog vaak oneerlijk of onrechtvaardig behandeld. Problemen op het werk, artsen die weigeren om bepaalde zorgen te verstrekken, soms regelrechte pesterijen en geweld, enz. De voorbeelden zijn legio.

 

Wat zijn de oorzaken en de gevolgen?

De oorzaken van die discriminatie zijn heel uiteenlopend: (ongerechtvaardigde) angst om besmet te raken, afkeuring van een seksuele vrijheid die (ten onrechte) met de ziekte wordt geassocieerd, enz. De verenigingen maken van de strijd tegen die vooroordelen dit jaar een prioriteit. Daarom worden er in openbare ruimten affiches opgehangen die oproepen tot solidariteit. Ook op televisie en radio worden de boodschappen verspreid.

Surf voor meer informatie naar de website sensoa.be.

Artikel gepubliceerd door op 29/11/2013

Bronnen: Plateforme prévention SIDA

Vindt u het artikel interessant?
 
GIDS ZIEKTEN EN AANDOENINGEN
Medische encyclopedie
Vragen en antwoorden