• rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  2 mening
 • Commentaren (0)

Aftersun-producten: voor een gezonde huid en een mooi kleurtje

Aftersun-producten: voor een gezonde huid en een mooi kleurtje

Na blootstelling aan de zon moet u absoluut een aftersunproduct gebruiken om uw huid het nodige comfort te bieden en te beschermen. En op dat vlak is er goed nieuws: met de huidige producten kunt u uw bruine kleurtje ook langer vasthouden en dat op een compleet veilige manier!

Na UV-straling vraagt de huid speciale zorg

Aftersun-producten zijn speciaal ontwikkeld om de huid zacht en gezond te houden. Ze doen dat door het vocht te vangen en aan het huidoppervlak te houden. De hydraterende stof die in de samenstelling van deze producten het meest gebruikt wordt, is glycerine. Het vormt een hermetisch afsluitende beschermingslaag, waardoor het vocht aan het huidoppervlak niet kan verdampen.

Deze verzorgingsproducten bevatten bovendien specifieke antioxidanten die de schade aangericht door de UV-straling moeten herstellen. Die straling is onder meer verantwoordelijk voor de vroegtijdige veroudering van de huid.

Gebruik na elke blootstelling aan de zon een aftersunproduct en blijf uw huid er ook na uw vakantie nog verschillende weken mee insmeren. Zo profiteert u optimaal van de werkzame stoffen die het bruinen en het herstelproces van de cellen stimuleren.

Aftersun-producten: welke werkzame stoffen voor welk effect?

Om de fameuze krokodillenhuid tegen te gaan die na het uitdrogende effect van de UV-stralen en het zee- of zwembadwater verschijnt, kiest u best iets rijkere aftersunproducten. Dat zijn producten die meer vetten bevatten, zoals plantaardige oliën, karite-boter en kokosboter. Deze stoffen gaan extreme uitdroging tegen, waardoor de beschermende barrière van de huid (de bovenste hydrolipide laag) versterkt wordt en de opperhuid fluweelzacht wordt.

Als u zonnebrand hebt opgelopen, gebruikt u het best verzachtende en wondhelende aftersunproducten. Die bevatten bijvoorbeeld allantoïne, bisabolol, aloe vera, calendula of thermaal bronwater, allemaal stoffen die kalmerend, verfrissen en herstellend werken.

Als uw huid sterk verhit is geweest, brengt u het product best in een dikke laag aan, bijvoorbeeld met een kompres. Laat het dan geleidelijk aan in de opperhuid trekken.

Uw gezicht verdiend extra aandacht. Gebruik er een aftersunproduct voor dat niet te vet is, anders kunnen de huidporiën verstopt raken. Let er wel op dat het product een optimale hydratatie garandeert en dat er in de samenstelling antioxiderende actieve stoffen in zitten. Meestal zijn dat vitamine E (tocoferol) en vitamine C. Die  neutraliseren de vrije radicalen die door de UV-straling worden voortgebracht.

Voor een nog groter hydraterend effect kunt u een ultra-hydraterend serum aanbrengen voor u het aftersunproduct gebruikt. Serums op basis van hyaluronzuur zijn daarvoor heel geschikt.

Artikel gepubliceerd door op 29/08/2016

Vindt u het artikel interessant?
 

Meer weten

image_format_460_230

De kunst van het bruinen zonder zon

 • Het zijn geweldige producten om een bruin kleurtje te krijgen in de lente of de zomer, maar zelfbruiners kunnen het ...
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating