Afslankingspatch, een alternatief voor wie wil afvallen

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/09/2009 - 00h00
-A +A

De afslankingspatch is een zelfklevende pleister die op de huid wordt aangebracht en die gedurende 24 uur actieve vermagerende stoffen afscheidt. We zetten de voordelen en de nadelen op een rijtje.

PUB

Voordelen van de afslankingspatch


De afslankingspatches zijn een lokaal te gebruiken alternatief voor de vermageringscrèmes. Ze bevatten een hoge concentratie aan vermagerende, huidverstrakkende en/of drainerende ingrediënten die vrijkomen bij contact met de huid. Sommige van die vermagerende stoffen blokkeren de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van vetten, andere vertragen de opname van vet door het lichaam, precies zoals de vermageringscrèmes.
De ingrediënten dringen door de opperhuid zonder dat die gemasseerd hoeft te worden. Dat proces wordt ook bevorderd door het kleef-effect, want de behandelde zone blijft in rechtstreeks en permanent contact met de patch. De ingrediënten kunnen dus niet verloren gaan door bijvoorbeeld wrijving van de kleren over de buik.
Het voordeel van de patch is dat hij meteen en langdurig werkt (ongeveer 24 uur).

Nadelen van de afslankingspatch


Het grootste nadeel van de afslankingspatch is dat hij zeer lokaal werkt. Er bestaan wel patches van verschillende groottes, maar men kan er geen grote zone mee bedekken.
Een ander nadeel is dat ze elke dag vervangen moeten worden. Ook de crèmes moeten natuurlijk dagelijks worden aangebracht, maar die hebben tenminste nog het voordeel dat u ze moet inmasseren.
En die massage speelt een belangrijke rol in het afslanken. Het masseren van de zones is nodig om de crèmes of de gels in de huid te laten dringen en zou zelfs een even belangrijke rol spelen als de actieve bestanddelen in de producten zelf.
Ideaal zou zijn als u naast de patch ook elk dag de zones waar u wilt vermageren masseert. Als een soort aanvulling dus
Tot slot nog dit: de doeltreffendheid van deze patches is tot op heden nog niet bewezen met wetenschappelijke tests…
Ook regelmatig aan sport doen blijft een must, in combinatie met een evenwichtige voeding natuurlijk…

De afslankingspatchen zijn wel niet te verwarren met de eetlustremmende pleisters. Die moeten de eetlust remmen en het snoepen tegengaan, maar ook hier moeten de effecten nog worden bewezen…

Gepubliceerd door Isabelle Eustache, gezondheidsjournaliste op 29/09/2009 - 00h00 Moncey
Bekijk dit artikel
Vous devez être connecté à votre compte E-Santé afin de laisser un commentaire
PUB
Lees ook
Een bruine teint meteen na de winter? Gemakkelijk! Geüpdatet op 18/03/2008 - 00h00

Een mooie teint krijgen is zelfs mogelijk zonder uv-stralen, die medisch gezien af te raden zijn. Om een overdreven bruine kleur te vermijden in deze periode waarin de rokken al korter worden, maar waarin de zon nog niet de tijd gehad heeft om haar w...

Technieken om cellulitis te bestrijden: hoe werken ze? Geüpdatet op 23/08/2016 - 15h24

Cellulitis - of de beruchte sinaasappelhuid - kan op veel manieren worden aangepakt. Misschien hebt u al een afslankingscrème , ultrasone geluidstrillingen of de techniek van het kneden en rollen uitgeprobeerd… Maar weet u ook wat er precies in de ve...

Een vast schoonheidsritueel Geüpdatet op 11/05/2006 - 00h00

Schoonheid schuilt in eenvoudige handelingen. Hydrateer uw huid alvorens ze bloot te stellen aan externe agressie, vertroetel ze voor de nacht en spoel de overdag opgehoopte onzuiverheden weg.

Meer artikels